Mosse lezing over seksuele opvoeding

Woensdag 15 april 2009 vindt de derde Mosse lezing plaats van een serie die dit voorjaar worden georganiseerd. Daphne van de Bongardt behandelt de seksuele opvoeding in Nederland. Ze is afgestudeerd socioloog (met als specialisatie gender & sexuality studies) en student Educational Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Ze voerde in opdracht van de Rutgers Nisso Groep een onderzoek uit naar seksuele voorlichting in het voortgezet onderwijs en in deze lezing ‘Seksuele voorlichting, hoe doen scholen het?’ vertelt ze over de uitkomsten van haar onderzoek.  Van de Bongardt zal ingaan op bestaande richtlijnen op het gebied van seksuele voorlichting, hoe scholen daar in de praktijk mee omgaan, problemen waar docenten tegenaan lopen, hoe zij zich voorbereiden en wat ze in huis moeten hebben om seksuele voorlichting te kunnen geven.

 

Scholieren willen voorlichting die aansluit bij hun eigen belevingswereld: op die manier kunnen ze de kennis beter op hun eigen seksuele gedrag toepassen. Docenten moeten hierop kunnen inspringen; zij moeten dat op hun beurt leren tijdens docentenopleidingen -en trainingen. De Stichting George Mosse van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft als doel homo -en lesbostudies te bevorderen. Die studies bestaan sinds 1978 aan de UvA, binnen de sociale wetenschappen. De Amerikaanse historicus Mosse liet na zijn dood in 1999 een legaat na aan de UvA ten behoeve van Homostudies. De lezing (in het Engels) is gratis bij te wonen en vindt plaats van 17.00 tot 19.00 uur in Zaal ‘Heren 17′, Bushuis/Oost-Indisch Huis, Kloveniersburgwal 48. Op 13 mei houdt Marjolijn Kok haar lezing: ‘Queering the Question: On Archeology’ (bron: persbericht).

Lees ook:Mosse lezing over historie Amsterdamse leerscène
Lees ook:Herinnering: Mosse lezing over Amsterdamse leerscène
Lees ook:Homostudies komt met serie Mosse lezingen
Lees ook:Laatste Mosselezing gaat niet door
Lees ook:Mosse lezing – Archeologie door een roze bril

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>