Bussemaker lanceert jongerensite over seksualiteit

Jongeren met vragen op seksgebied kunnen terecht bij een nieuwe jongerensite: www.sense.info, die staatssecretaris Bussemaker van VWS maandag 23 maart 2009 samen met tweehonderd MBO studenten op het ROC Mondriaan in Den Haag lanceerde. De site is speciaal gemaakt voor jongeren en biest betrouwbare informatie over seksualiteit: antwoorden op vragen over seks, relaties, anticonceptie en soa’s. Ook kunnen jongeren van 15 tot 25 jaar op deze site een gratis Sense spreekuur bij hen in de buurt vinden. Die worden georganiseerd door de GGD’s en hun regionale partners. Het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) vindt het belangrijk dat jongeren betrouwbare informatie over seksualiteit krijgen en maakte Sense (centrum voor seksuele gezondheid) mogelijk (bron: persbericht)

 

En het blijkt dat dit initiatief meer dan nodig is. Soa Aids Nederland en de Rutger Nisso Groep (kenniscentrum over seksualiteit)  hielden een grootschalig onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren: ‘Seks onder je 25e‘. Bijna de helft van de jongens denkt dat de pil onvruchtbaar kan maken. Eenderde van de jongeren denkt dat je niet zwanger wordt, zolang de jongen niet klaarkomt tijdens het neuken, 18 % van de meisjes wordt wel eens gedwongen tot seks en eenderde van de jongens denkt dat goed wassen genoeg is om soa’s te voorkomen. Sense.info is een product van onder andere Soa Aids Nederland, Rutger Nisso Groep en de GGD’s.

Lees ook:Alle informatie over homo- en biseksualiteit vind je op Sense.info
Lees ook:Website sense.info verwelkomt miljoenste bezoeker
Lees ook:Online seksuele voorlichting door homovloggers op sense.info
Lees ook:Meisjes en jonge homo’s vaak dupe van fout seksgedrag
Lees ook:Nieuwe jongerencampagne ‘Maak seks lekker duidelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>