Thema 4 en 5 mei kolfje naar de hand voor homoland

Het thema voor het Bevrijdingsfestival 2009 wordt: ‘Vrijheid en Identiteit’. Zoals in het verleden werd nogal eens misbruik gemaakt van identiteit, zoals bij de vervolging van Joden, homoseksuelen en zigeuners door de nazi’s. Maar identiteit speelt nog maar al te vaak een belangrijke rol bij conflicten in de wereld. Het is thema een kolfje naar de hand voor homoland. Ideaal om grootschalig op in te kunnen haken.

 

Dit jaar start de Nationale Viering van Bevrijdingsdag 5 mei in Zwolle. Vanaf 12.30 uur begint het feest in de IJsselstad met optredens van onder andere Guus Meeuwis en ambassadeurs voor de vrijheid: Voicst en Ilse de Lange. Vorig jaar was het Bevrijdingsfestival in Zwolle met 150.000 bezoekers het grootste in Nederland. Het officiële gedeelte begint ‘s morgens al in het Provinciehuis in Zwolle met de 5 meilezing, die staatssecretaris Frans Timmermans zal uitspreken.

Lees ook:COC podium op Stratenfestival Zwolle
Lees ook:T-Parade Tilburg met een roze tintje
Lees ook:Podium COC Zwolle op Straten Festival
Lees ook:COC op Stratenfestival Zwolle
Lees ook:Stratenfestival-programma bij COC Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>