Opkomst antihomo mis Madrid valt tegen

Woonden vorig jaar in Madrid maar liefst een miljoen gelovigen een mis bij ter ere van de Heilige Familie: dit jaar moest de organisatie het doen met ‘slechts’ 200.000 Spaanse katholieken. De viering was aangekondigd als protest tegen de regering. De kerk is groot tegenstander van de socialistische regering in Spanje en blijft zich halsstarrig verzetten tegen homohuwelijken, echtscheiding en abortus. De dienst werd voorgegaan door 5 aartsbisschoppen, 22 bisschoppen en ruim 300 priesters.

Vanuit het Vaticaan richtte de paus zich in een live verbinding rechtstreeks en in het Spaans tot de aanwezigen. De aartsbisschop van de Spaanse hoofdstad zei tijdens de mis dat de toekomst van de mensheid afhankelijk is van ‘het gezin: de christelijke familie’.Zondag was het feest van de Heilige Familie, dat paus Leo XIII in 1892 invoerde: Joseph, Maria en Jesus gedrieën als rolmodel voor ieder christelijk gezin, het model van vroomheid, liefde, solidariteit en openheid voor het leven.

Lees ook:Paus ageert opnieuw tegen homohuwelijk
Lees ook:Homo kiss-in Barcelona als protest tegen pausbezoek
Lees ook:Homohuwelijk Ierland ‘nederlaag voor de mensheid’
Lees ook:Paus veroordeelt homohuwelijk in speech ‘omfloerst en op subtiele wijze’
Lees ook:Katholieken blijven stoken in homohuwelijk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Opkomst antihomo mis Madrid valt tegen

  1. didier bertrand

    als de kerk als instelling en de gelovigen die er deel van uitmaken “echt” vrede zouden willen in deze wereld, dan dienen zij dringend het voorbeeld te geven door alle mensen op gelijke voet te behandelen en geen discriminerende uitspraken (of handelingen) te vervaardigen t.a.v. van andere groepen zoals de niet-gelovigen, de holebi’s, gescheiden individuën en andere. Zoniet blijft er in deze wereld een spiritueel draagvlak voor conflicten, haat,uitstoting en voor sommige religies zelfs aansporen tot begaan van moorden. Misschien kan er eens een mis georganiseerd worden waar dit thema aan de orde is? Didier

      /   Reply  / 
  2. Jeffrey

    Dat is typisch de kerk, zelf verkrachten ze kinderen en geven af op andere mensen. Een spreekwoord zegt, “verander de wereld begin bij jezelf”dat de kerk een mis opdraagt voor zichzelf. Ik laat mij uitschrijven uit de kerk. Alleen die paus wordt ik al misselijk van. stelletje hypocrieten dat het zijn. nu weet ik ook waarom ze die dubbele kin allemaal hebben.-:))

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>