Homo-expositie in Poolse stad Krakau

Een opmerkelijke expositie opent dinsdag 20 mei in de Poolse stad Krakau: een homo-expo in een nog altijd behoorlijk homofoob land. In het Internationaal Cultureel Centrum in Karkau is een tentoonstelling te zien van de Antwerpse Regenboogkoepel (het Roze Huis) met de titel ‘Roots met Taboe: portretten over de verborgen geaardheid van allochtonen en asielzoekers.’ In 2006 portretteerde fotograaf Jan Keeteleer, alias Janké, homoseksuele Antwerpse allochtonen en asielzoekers,  al dan niet achter een masker verborgen. De tentoonstelling reisde met succes door Vlaanderen.

Dinsdag opent de tentoonstelling in Krakau in aanwezigheid van de fotograaf, het Roze Huis uit Antwerpen en homo’s en lesbo’s. Aanwezig zijn ook de Belgische ambassadeur en de Vlaamse vertegenwoordiger in Polen. Dat de werken daar te zien zijn, is volgens de organisatoren ‘een gelukkig toeval’. De fotoreeks is opgenomen in het kader van Belgian Contempary Art, een overzichtstentoonstelling van Janké met kunstenaars Luc Ledene en Guy Vandenbranden. Het was zijn bewuste keuze om ook de nadruk te leggen op ‘holebi-werken’: de situatie van homo’s en lesbo’s in Polen is nog steeds allesbehalve rooskleurig.

 

 

Lees ook:Roze Rimpel stopt ermee
Lees ook:Opening expositie ‘Bi in Beeld’ in Nijmegen
Lees ook:Expositie ‘Monument van Trots’
Lees ook:Homovriendelijke bejaardenhuizen
Lees ook:Opening tentoonstelling ‘Gijsen, flikker op!’ in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>