Drag Queen Olympics op Homomonument

IMG_20160505_154952Op de dag voor Koninginnedag, dinsdag 29 april 2008, wordt op het Homomonument in Amsterdam vanaf 19.00 uur voor de vijfde keer de Drag Queen Olympics gehouden, als onderdeel van het jaarlijkse Roze Wester Festival. Het belangrijkste sportevenement voor travestieten ter wereld, met onder andere de 100 meter naaldhakkenrace, het handtasje werpen en de limbo. De vine fleur van de vaderlandse travestiescene zal er zijn. Speciale gast is de winnares van het Eurovisie Songfestival 2007: Marija Serifovic. De wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk die in drag verschijnt. Lees verder en zie een filmpje over de Drag Olympics 2007.

Leeftijd, geslacht, nationaliteit en fysiek doen er niet toe: er wordt meer gekeken naar kapsels, make-up, nagels en accessoires. Visagisten staan klaar om cosmetische hulp te verlenen, er  zijn prijzen te winnen en iedere drag kan de hele avond gratis slempen aan de bar. De Olympische vlam is per limo onderweg van Olympus naar het Homomonument en ging volgens de organisatoren ‘maar twee keer uit: één keer door een föhn en de tweede keer door een val uit het raam, toen de drager een sigaretje opstak’. De jury is streng en zal platte schoenen niet toestaan. Voorinschrijving is niet nodig, maar de organisatie wil graag van tevoren alvast weten wie er komt. zie hier een impressie van 2007.

 

 

Lees ook:Vrijdag 5 augustus: elfde Drag Queens Olympics op Homomonument
Lees ook:Koninginnedag: feesten in Amsterdam
Lees ook:Drag Queen Olympics terug op Homomonument
Lees ook:Gay Pride op het Homomonument
Lees ook:Drag Queen Olympics Homomonument

1 Reacties // Reageer

One thought on “Drag Queen Olympics op Homomonument

  1. Pingback: Koninginnedag: feesten in Amsterdam | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>