Lesbisch koppel veroordeeld door sharia in Nigeria

In de Nigeriaanse stad Kaduna zijn twee vrouwen veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en 20 zweepslagen, omdat ze een lesbische relatie met elkaar hebben. Volgens sharia rechters overtraden ze daarmee de islamitische leer. De vrouwen zeiden het hof al vijf jaar getrouwd te zijn. De ene vrouw zou de andere een bij wijze van bruidsschat een geldbedrag hebben gegeven, toen ze een relatie begonnen. Ze ontkende echter ‘met groepen lesbo’s te kunnen worden geassocieerd: ze kende geen andere lesbo in haar omgeving,’ schrijft de Nigeriaanse krant ‘Punch’.

Net als veel andere Afrikaanse landen is Nigeria uiterst conservatief als het gaat om homoseksualiteit: onlangs is er de ban over uitgesproken door de moslim wetten, die in 2000 van kracht gingen. De sharia wetten kennen veel zwaardere straffen: van afhakken van ledematen tot de doodstraf.

Lees ook:In Nigeria bestaan geen homo’s
Lees ook:Rode kaart voor homofobe FIFA
Lees ook:Nigeria: 21 studenten opgepakt voor homoseksualiteit
Lees ook:Twaalf Nigerianen gearresteerd vanwege ‘homohuwelijk’
Lees ook:Nigeria: vier mannen aangeklaagd wegens sodomie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lesbisch koppel veroordeeld door sharia in Nigeria

  1. Cindy

    En dit is nu waarom Nederlanders zo angstig zijn voor Moslims! Dat is toch ook niet vreemd? Landen waar de Sharia gehandhaafd wordt zijn barbaars, onmenselijk en afschuwelijk. :(

      /   Reply  / 
  2. wim14141

    Zeer juist Cindy. Ik kan het niet beter verwoorden. De Moslims zelf blijven altijd maar verkondigen, dat zij vredelievend zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>