‘Pottenpad’ in Brabantse Alphen

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

In het Brabantse Alphen komt het begin –en eindpunt van een damespad: op de plek waar ooit een nonnenklooster stond. In de volksmond heette dit wandelpad al ‘pottenpad’. Alphen ligt niet ver van de Belgische grens, tussen Tilburg en Baarle-Nassau. Het nieuwe damespad voor lesbo’s is voor iedereen vrij toegankelijk. Herkenningsborden komen er niet. Initiatiefneemster Rita Zwaan: ‘We willen ervoor waken dat het een keuringspad wordt voor hitsige mannen die zich langs de kant ophouden.’ De officiële opening is op zondag 20 april, met het lesbische zangkoor ‘Behoorlijk en bekoorlijk’.

Noord-Brabant is de vierde provincie die een eigen damespad krijgt. Zwaan opende in 2001 in Noord-Holland de eerste wandelroute voor lesbo’s, later in Drenthe en Zeeland. Zwaan koos voor Alphen vanwege de toegankelijkheid van het dorp, het mooie landelijke gebied en de diversiteit: ‘Het is voor de Brabantse vrouwen een ideale ontmoetingsmogelijkheid.’ De wandelroute is 20 kilometer lang, maar kan ook ingekort worden tot 15 of 11 kilometer. Na afloop is een damesspeldje op te halen. (bron: GK)

Lees ook:Lesbo’s: op een damespad loop je nooit alleen!
Lees ook:COC Noord-Holland Noord organiseert jongerenfeest ‘Style’
Lees ook:COC Alkmaar heropent 1811 Dance & Drinks
Lees ook:STYLE ‘BI’ yourself bij COC Noord-Holland Noord
Lees ook:Alkmaar krijgt een eigen Roze Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>