Reminder: Mosse Lezing ‘Are You Out To Be Gay’ – OBA, woensdag 28 september

Woensdag 28 september vindt in Theater van ‘t Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Oosterdokskade, van 17.30 tot 19.30 uur de jaarlijkse Mosse Lezing plaats. De toegang is gratis. Dit jaar verzorgt Simone van Saarloos de lezing ‘Are You Out To Be Gay?‘ Is Van Saarloos wel ‘lesbisch genoeg om de Mosse lezing te mogen houden? Zo niet, dan betekent dat vooral dat ze te weinig lesbisch is’, meldt de aankondiging.

‘Want wie homo is, moet dat vieren. De vraag rijst: Wat is er mis met onzichtbaarheid? Misschien moet de homo terug de kast in om heel hard boe te kunnen roepen en de wereld te laten schrikken. Van Saarloos (1990, New Jersey) publiceert essays, opiniestukken en fictie en treedt regelmatig op als interviewer. Vorig jaar was ze te gast bij VPRO’s Zomergasten. In september vindt traditiegetrouw de ‘grote’ Mosse Lezing plaats (door het jaar heen zijn er regelmatig bescheidener lezingen), in samenwerking met IHLIA, ieder jaar verzorgd door een prominente Nederlander.

De Mosse Lezing is een initiatief van de Stichting George Mosse Fonds ter bevordering van de studie van homo/lesbische geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. George L. Mosse (Berlijn 1918 – Madison 1999) was een bekende, liberale historicus van Duits- Joodse komaf die in 1988 als gasthoogleraar homostudies verbonden was aan de Universiteit van Amsterdam. Eerdere Mosse Lezingen werden gehouden door onder meer Marjan Sax, Dolly Bellefleur, Bas Heijne, Gerardjan Rijnders, Gerrit Komrij, Stephan Sanders, Ted van Lieshout en Hedy d’Ancona.

Lees ook:Mosse Lezing door Simone van Saarloos: ‘Are You Out To Be Gay?’
Lees ook:Hedy d’Ancona verzorgt Mosse-lezing 2015 op woensdag 23 september
Lees ook:IHLIA: Mosse Lezing 2015 met Hedy d’Ancona
Lees ook:Mosse-Lezing 2014: Mohammed Benzakour
Lees ook:Jet Bussemaker verzorgt jaarlijkse Mosse lezing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>