Gratis hiv-sneltest in OLVG én twitterspreekuur internisten

Het Amsterdamse ziekenhuis OLVG laat Wereld Aids Dag niet onopgemerkt voorbij gaan. Het grootste hiv-behandelcentrum van Nederland biedt van 30 november tot en met 4 december de mogelijkheid om gratis en anoniem een hiv-sneltest te doen. Op 1 december, Wereld Aids Dag, houden de internisten en verpleegkundig specialisten van het behandelcentrum bovendien een speciaal twitterspreekuur (bron: persbericht).

De hiv-sneltest wordt discreet afgenomen en de testuitslag is binnen 15 minuten bekend. Er is een verpleegkundig consulent aanwezig voor het verstrekken van informatie en het verlenen van psycho-sociale hulp. Vanaf maandag 16 november kan via telefoonnummer (020) 599 3656 een anonieme afspraak worden gemaakt. De testen worden afgenomen op locatie Oost, van 09.00 tot 18.00 uur.

Het is het achtste jaar op rij dat OLVG de sneltest aanbiedt. In de laatste jaren maakten ruim 1000 mensen gebruik van de mogelijkheid om zich snel en anoniem te laten testen. Dit jaar worden op verschillende locaties in Amsterdam hiv-test aangeboden in de periode rond Wereld Aids Dag. De Amsterdamse organisaties die de hiv-test aanbieden werken samen binnen het H-team: Hiv Transmissie Eliminatie Amsterdam. Het H-team heeft als doel de verspreiding van hiv op stadsniveau te stoppen.

Op 1 december, Wereld Aids dag, houdt het Hiv-behandelcentrum OLVG een speciaal twitterspreekuur. Van 19:00 tot 20:00 uur zitten internisten Kees Brinkman en Guido van den Berk en de verpleegkundig specialisten klaar om vragen te beantwoorden over hiv en aids. Twitteren kan via @olvg of #OLVGspreekuur.

Lees ook:Gratis hiv-sneltest in OLVG op Wereld Aids Dag
Lees ook:OLVG Amsterdam houdt Twitterspreekuur op Wereld Aids Dag
Lees ook:Wereld Aids Dag 2014
Lees ook:Hiv-testweek in Amsterdam
Lees ook:Doe jij het ook ? – Hiv-testweek Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>