VN wil Aids in 2030 uit de wereld hebben

De Verenigde Naties willen Aids in 2030 uit de wereld hebben ‘geholpen’. Het meest recente rapport van UNAIDS, getiteld ‘Fast-Track: ending the AIDS epidemic by 2030‘ schetst het plan dat 28 miljoen nieuwe hiv-infecties en 21-miljoen aids-gerelateerde sterfgevallen tegen 2030 moet hebben voorkomen.  Het rapport werd deze week gepresenteerd op de University of California in Los Angeles.

Het rapport beschrijft een ’90-90-90′ l[plan: tegen 2020 moet 90 procent van de mensen met hiv hun eigen status weten, 90 procent van de mensen die hun status kennen worden behandeld met hiv-remmers en 90 procent van de behandelde mensen een ondetecteerbare viral load hebben: zo weinig virus in het bloed, dat het bij een bloedonderzoek niet meer is te meten. In juni van dit jaar hadden 13,6 miljoen mensen toegang tot hiv-remmers: veelbelovend, maar het haalt nog niet de 90-90-90 doelstelling. ‘We hebben de koers van de epidemie naar beneden omgebogen’, aldus Michel Sidibé, executive director van UNAIDS. ‘De volgende vijf jaar moeten we voorgoed zien te voorkomen dat de epidemie weer oncontroleerbaar groeit.’

Zie ook: Amsterdam wil einde maken aan hiv-epidemie

Lees ook:VN: één millenniumdoel wel gehaald: inperken hiv-epidemie
Lees ook:Jongeren wereldwijd lopen meer risico op aids
Lees ook:Revolutionair aidsproject dankzij Droomfonds Nationale Postcode Loterij
Lees ook:Amsterdam op weg naar aidsvrije stad
Lees ook:Aids Fonds geschokt door stijging nieuwe hiv-infecties in de wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>