Amsterdam Dance Event (ADE): Amsterdam grootste dance arena ter wereld

Woensdag 18 tot en met zondag 23 oktober vindt in Amsterdam de 20e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). Wat in 1995 begon als feestje voor 300 vakbroeders en -zusters, groeide uit tot het meest toonaangevende clubfestival voor elektronische muziek ter wereld. De stad verwacht een recordaantal van 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.  Het is niet een  specifiek roze thema, al zijn de homo-uitgaanswereld en de wereld van de dance bepaald geen vreemden voor elkaar!

‘s Nachts speelt ADE zich met name af in clubs en andere uitgaansgelegenheden. In vijf dagen komen zo’n 2.200 artiesten naar 140 locaties, onder wie Afrojack, Hardwell en Martin Garrix. House en techno zijn de populairste genres. De locaties lopen uiteen van massale feesten in onder meer de ArenA (Amsterdam Music Festival), de RAI (Martin Garrix), de Ziggo Dome (Tiësto) en de Heineken Music Hall (opening op woensdag en Hardwell) tot bijzondere concerten in onder meer de A’DAM Toren, Felix Meritis, Hotel Arena, OT301, het Rembrandtplein, het Stedelijk museum, The Dylan en de Tolhuistuin, maar uiteraard ook op de oude vertrouwde locaties Paradiso en de Melkweg. Tickets: zie website.

De fietstunnel onder het Rijksmuseum is vrijdagavond het decor voor een bijzonder dance event: gratis, maar vooraf inschrijven (klik hier) is verplicht. Daarnaast is er het lifestyle-programma ADE-Playground, met shopping, kunst, exposities, foto’s, films, radio en tv. Overdag komen belangrijke spelers op het gebied van elektronische muziekindustrie bijeen op conferenties, lezingen, workshops en demonstraties.

Lees ook:Amsterdam in de ban van Amsterdam Dance Event 2017
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2012
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2014
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2013
Lees ook:Amsterdam Dance Event Special in Club Havana

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>