T Pride wordt Tilburgse versie van de Amsterdamse Gay Pride

Tilburg krijgt een eigen versie van de Amsterdamse Gay Pride: T Pride. De organisatie kreeg een ‘aanjaagsubsidie’ van de gemeente van 5000 euro voor wat zij ‘de kleinste gayparade van Nederland’ noemen. Het idee ontstond bij een vriendenstel dat tijdens de Amsterdam Canal Parade dacht ‘dat kunnen wij ook’. Ze wilden drie boten huren, die met travestieten vullen en via Facebook reclame maken.

Dat liep storm, waarop de gemeente uit veiligheidsoverwegingen besloot geen vergunning te verlenen. Nu werken de gemeente en de Piushaven werken mee en de organisatoren hebben hun licht laten schijnen bij Roze Maandag. Stichting T Pride is in oprichting, in januari worden de plannen verder uitgewerkt. Waarschijnlijk vindt de Tilburgse botenparade op zondag 21 augustus plaats. Het is de bedoeling dat horecagelegenheden in de binnenstad en het havengebied daarbij met feestjes aansluiten.

Lees ook:Zondag 21 augustus beleeft Tilburg de T-Pride, ‘de kleinste gayparade van Nederland’
Lees ook:T-Pride: ‘kleinste gay-parade van Nederland in Tilburg
Lees ook:Nieuw cultuurfonds ondersteunt kunstprojecten Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Geen T-pride in Tilburg – gemeente geeft geen vergunning af
Lees ook:Gay Pride grootste jaarlijkse evenement Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “T Pride wordt Tilburgse versie van de Amsterdamse Gay Pride

  1. Maaike

    Alkmaar heeft al jaren een mini boten grachten parade. Leuk idee van Tilburg natuurlijk, maar niet de eerste 🌈👍check http://www.alkmaarpride.nl voor de gezelligste grachtenparade door het historisch centrum van Alkmaar

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>