Bedrijven Indiana mogen homo’s weigeren op grond van religieuze vrijheid

Bedrijven in de Amerikaanse staat Indiana mogen homo’s en lesbiennes weigeren op grond van religieuze vrijheid. Mike Pence, de gouverneur van Indiana heeft donderdag een wet ondertekend die dat mogelijk maakt. Bedrijven met een religieuze achtergrond moeten de vrijheid hebben bepaalde klanten te weigeren, maar tegenstanders vrezen dat de deur naar homodiscriminatie weer wijd opengaat.

Pence wilde vorig jaar ook de openstelling van het huwelijk in Indiana verbieden: sinds vorig jaar kunnen homo’s en lesbo’s er met elkaar trouwen. Hij wil zich kandidaat stellen voor de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen volgend jaar.

Lees ook:Trump kiest voor homofobe Pence: op logo ‘penetreert T de letter P’
Lees ook:Wordt Mike Pence de running mate van Trump? Slecht nieuws voor LHBT’s!
Lees ook:Mike Pence ‘homofoob van het jaar’
Lees ook:Eerste bedrijf Indiana weigert pizza’s te leveren bij roze huwelijksfeesten
Lees ook:Bijna miljoen dollar aan donaties voor antihomo-pizzeria VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>