Familie begraaft transvrouw als man

Transvrouw Jennifer Gable in de Amerikaanse staat Idoha is na haar overleden door haar familie als man begraven. De 32-jarige Gable was plotseling overleden aan de gevolgen van een aneurysma (verwijding van een slagader). Tot grote woede van haar vrienden presenteerde haar familie haar in een open kist, aangekleed als man met kortgeknipt haar.

Tijdens de uitvaartdienst werd geen moment gerefereerd aan het feit dat ze tijdens haar leven zelf vond dat ze een vrouw was. Op de kist stond een oude foto waarop Jennifer stond afgebeeld zoals haar vader dat wilde: als zijn zoon Geoff. De begrafenisonderneming was ervan op de hoogte, maar was verplicht te voldoen aan de wensen van haar vader. Activisten benadrukken hoe belangrijk het is om je wensen op te nemen in een testament, uiteraard nog vóór je overlijden.

Lees ook:Toeschouwer concert Spigt overleden
Lees ook:Belgische studente krijgt bakken hate mail vanwege foto met okselhaar
Lees ook:Smakeloze actie tegen gebruik GHB
Lees ook:Man ontvangt na 26 jaar kaart van in 1995 overleden homoseksuele zoon
Lees ook:Familie Britse homo Ray Coole lanceert fonds om hem uit gevangenis Marokko te krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>