UvA Pride Lezing: Emancipatie en de Kunsten

uvapridezwartVrijdag 4 april is het weer UvA Pride Friday, de maandelijkse eerste vrijdag van de maand met een lezing en aansluitend een borrel. Dit keer gaat de lezing over de emancipatoire kanten van de kunsten: over de vraag of kunst zich altijd moet verhouden tot maatschappelijke kwesties. In het bijzonder wordt gekeken naar de weergave van genderverhoudingen in verschillende kunstuitingen, bijvoorbeeld in theatervoorstellingen en in het werk van beeldend kunstenaars.

De lezing is deze maand in het Nederlands en wordt gehouden door Maruja Bobo Remijn (1975), docent Interdisciplinaire expertise en diversiteit aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze heeft een achtergrond in genderstudies en is tevens dramadocent en theatermaker. Gender, beeldvorming en identiteit vormen de rode draad in haar theaterprojecten en interesses. De lezing vindt plaats om 16.00 uur in CREA in Amsterdam. Vanaf 17.00 uur is de bar open in het CREA Café.

Lees ook:UvA Pride: homo’s op de werkvloer
Lees ook:UvA Pride lezing: de homo versus de protestant
Lees ook:UvA Pride lezing: homoseksualiteit en boeddhisme
Lees ook:UvA Pride lezing over religie en homoseksualiteit
Lees ook:UvA Pride lezing en borrel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>