Europride 2016 naar Amsterdam

Amsterdam mag Europride 2016 organiseren. Dat heeft wethouder Eric van den Burg via een Tweet laten weten. Zaterdag werd in de Litouwse hoofdstad Vilnius bekend dat Amsterdam unaniem was uitgekozen. Organisatoren van de Amsterdam Gay Pride waren daarheen gevlogen om onze hoofdstad te vertegenwoordigen. ‘Twee weken lang zullen er prachtige feesten en debatten zijn’, zei de wethouder tegen AT5. ‘Daarnaast wordt de Canal Pride groter dan ooit.’

Waarschijnlijk vindt Europride gelijktijdig plaats met de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride. De eerste Europride was in 1992 in Londen.  In 1994 organiseerde Amsterdam al eens de Europride. Ieder jaar kiest de organisatie een Europese stad uit. Dit jaar was dat Marseille, volgend jaar Oslo en in 2015 de Letse hoofdstad Riga. Vorig jaar diende ProGay een initiatief in om de Europride 2016 naar Amsterdam te houden. D66 steunde het voorstel, dat in oktober 2012 door de gemeenteraad werd aangenomen.

Lees ook:Europride 2014 in Oslo
Lees ook:EuroPride 09 in Zürich
Lees ook:Europride 2010 in Warschau
Lees ook:Leather Pride Amsterdam 2016 – donderdag 27 t/m maandag 31 oktober
Lees ook:Toronto gaststad World Pride 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>