Utrecht Roze Stad 2013

Utrecht is Roze Stad 2013. De Domstad volgt Haarlem op, dat vorig jaar als Roze Stad 2012 op 7 juli een succesvolle Roze Zaterdag organiseerde. Haarlem maakte er een roze jaar van, maar Utrecht lijkt zich te focussen op Roze Zaterdag: RZ2013. Deze dag staat in Utrecht op de laatste zaterdag in juni op de agenda (29 juni): dat was traditioneel altijd een vaststaande kalenderdag, maar de laatste jaren is daar op uiteenlopende redenen van afgeweken. Op dinsdag 8 januari houdt RZ2013 vanaf 20.00 uur haar Nieuwjaarsreceptie in de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht 158.

In 2013 wordt de Vrede van Utrecht (1713) herdacht. Stichting Pann zetelt in deze stad, zet zich al meer dan 42 jaar in voor homo-emancipatie en trekt met haar Pannfeesten altijd veel jongeren. De organisatie verwacht dan ook dat veel extra jongeren naar het roze hart van het land zullen komen. Daarnaast is het jaarlijkse Midzomergrachtfeest een van de grote jaarlijks terugkerende roze evenementen in Nederland. De stichting Roze Zaterdagen Nederland is in 2002 opgericht om ieder jaar de Roze Zaterdag toe te kennen aan een stad. Voor 2013 hadden zich Arnhem, Utrecht en Eindhoven aangemeld; de lichtstad wordt Roze Stad 2014.

Lees ook:Utrecht krijgt Roze Zaterdag 2013
Lees ook:Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort
Lees ook:Roze Zaterdag 2012 in Haarlem
Lees ook:Haarlem Roze Stad 2012
Lees ook:Amersfoort wil Roze Zaterdag 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>