Poplegende en gay-icoon Whitney Houston overleden

De Amerikaanse zangeres Whitney Houston is overleden. Ze werd 48 jaar. Haar lijfwacht vond haar lichaam in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles. Het is nog niet bekend waaraan ze is overleden: dat wordt nog onderzocht. Houston brak in de jaren tachtig door en groeide uit tot poplegende en werd in de homowereld beschouwd als gay-icoon. Ze speelde ook in film, onder meer in ‘The Bodyguard’, waarin ze een zangeres speelde. Na 2000 raakte haar carrière in het slop. Drank– en drugsgebruik deden haar stem geen goed.

Ze was getrouwd met rapper Bobby Brown. De avond voor haar overlijden trad ze nog op tijdens een pre-party van de Grammy Awards. Ze werd vooral bekend vanwege haar romantische nummers waarin ze in de jaren ’80 en ’80 veel hits scoorde. Haar bekendste hit was ‘I Will Always Love You’, uit de film The Bodyguard.  Na een concert in Rotterdam Ahoy in 1991 omschreef een recensent Houston als ‘de zangeres‘ van het grote gevoel, dat van verliefden en verlatenen’. In 1985 zong ze samen met Liesbeth List een tweetalige versie van ‘Aan de andere kant van de heuvels’. Op 19 maart vindt in de Melkweg in Amsterdam een tribute plaats (voorverkoop start woensdag 15 februari om 10.00 uur).

Lees ook:Eartha Kitt overleden
Lees ook:Kinepolis België presenteert documentaire ‘Whitney: Can I Be Me’
Lees ook:Twee homo-diva’s op Night of the Proms in Gelredome en Ahoy
Lees ook:Maria Schneider overleden
Lees ook:Diana Ross in Ahoy “I Love You, you’re the best audience I’ve ever had!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>