Utrecht krijgt Roze Zaterdag 2013

De stichting Roze Zaterdagen heeft Utrecht uitgekozen als organisator van Roze Zaterdag 2013. Het bidboek van de gemeente Utrecht en stichting PANN heeft gewonnen: Utrecht mag zich in 2013 Roze Stad noemen. In dat jaar wordt de Vrede van Utrecht herdacht die in 1713 een eind maakte aan de Spaanse Successieoorlog tussen Spanje en Frankrijk en een coalitie van onder meer Engeland, de Republiek der Nederlanden en Portugal. Daarnaast maakte de Vrede van Utrecht een eind aan twee eeuwen bloedige godsdienstoorlogen in Europa.

 

Roze Zaterdag 2013 staat in het teken van die vredesondertekening. Respect is daarbij een belangrijk uitgangspunt en daar past Roze Zaterdag perfect bij. PANN richt zich speciaal op jongeren, ‘zonder daarbij anderen uit het oog te verliezen’. Naast Utrecht waren Arnhem en Eindhoven in de race voor het roze feest. Roze Zaterdag vond afgelopen weekend in Groningen plaats. In 2012 is Haarlem aan de beurt. Eindhoven wil een nieuw plan inzenden om het evenement in 2014 binnen haar stadsgrenzen te krijgen. Het jaarlijkse event vond nog nooit in de lichtstad plaats; in Arnhem in 1999. Utrecht organiseert het voor de derde keer.

Lees ook:Utrecht Roze Stad 2013
Lees ook:PANN-Feest: homo –en hetero jongerenfeest sinds 1969
Lees ook:Roze Zaterdag 2013 in Utrecht
Lees ook:Roze Zaterdag Eindhoven lanceert slogan
Lees ook:Gay-feest PANN opent TivoliVredenburg

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Utrecht krijgt Roze Zaterdag 2013

 1. H Schellen

  graag zou ik en mijn partner willen weten of er bij de roze zaterdag in utrecht een roze camping is
  Vriendelijke groet H Schellen

    /   Reply  / 
 2. Marij

  Ik en mijn partner /verloofde willen ook graag weten of en waar de roze Campo ng Utrecht is?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>