Flash Choir als variant van de Flash Mob

Wellicht is een nieuwe rage in aantocht: de Flash Choir, wellicht als opvolger (in ieder geval een variant) van de Flash Mob. Daarbij komen mensen samen op openbare plekken (vaak  opgetrommeld via sociale media), beginnen op een afgesproken teken met hun actie en verdwijnen na afloop als het ware in het niets. Deze week zong een Flash Choir in Columbus, Ohio, de nieuwe hitsingle van Lady Gaga ‘Born This Way’ (klik hier voor youtube filmpje).

 

Een groep met de naam The Harmony Project kwam bij elkaar voor de ‘spontane samenzang’. Eerlijk gezegd vindt ik Flash Dance Mobs veel leuker.  Zoals de Michael Jackson Tribute in Boedapest in 2009 (klik hier voor filmpje).  Een maand of wat geleden traden op het Centraal Station in Berlijn ‘spontaan’ alles dansers van de Staatsoper op (klik hier voor youtube-filmpje). En al was dat een reclamestunt: het zag er pittiger uit dan de groepssamenzang. En wat te zeggen van een flashmob van bejaarde Line dancers op de Dam in Amsterdam (dit ik helaas niet kon vinden: wie-o-wie wél)?

Lees ook:Gezellige flash mob met drag queen
Lees ook:‘Thriller Live’: swingen op jeugdsentiment
Lees ook:Robbie Williams met baard
Lees ook:Antihomo sekte wil begrafenis Michael Jackson verstoren
Lees ook:Paradiso: George Michael Tribute op 16 januari, kaarten vanaf vandaag 12.00 uur

1 Reacties // Reageer

One thought on “Flash Choir als variant van de Flash Mob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>