Rembrandtplein kloppend hart Amsterdam Gay Pride

Het Rembrandtplein is vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus het kloppend hart van de Amsterdam Gay Pride 2010. ‘Let’s Celebrate the colours we breathe’: dat is het motto van de Gay Pride Party op het plein (klik hier voor een promofilmpje). Met Dj’s, acts, live optredens, licht, rook en andere effecten en een stevige dance beat, vrijdag van 15.00 tot 01.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur. Vrijdag staan Coen & Sanders met 3FM Live op het plein en presenteren de BNN Homo Top 100. Daarna treden onder meer Sieneke en Nikki op. ’s Avonds is de verkiezing van Mr. Gay Netherlands.

 

Om 20.00 presenteren de kandidaten zich casual, om 21.00 uur moeten de heren tonen dat ze er sjiek gekleed ook mogen wezen (‘X-Noir chique’) en drie kwartier later moet alles uit en verhult alleen een zwembroekje de privé onderdelen. Internetstemmers bepalen de ene helft van de uitslag (t/m 5 augustus op www.mrgay.nl), een jury onder leidng van Arie Boomsma de andere. Om 22.15 uur is de grote finale, met aansluitend PowerMix door Dj Devious. Om middernacht begint in de Escape de Bright Party (meer feesten: klik hier). Zaterdagmiddag zorgt OutTV voor de nodige beats, om 18.30 uur komen Diva MayDay & Friends en ’s avonds gaat de volumeknoop omhoog voor ‘Get ready for lift-off’ (dance muziek) en ‘Hear, See & Feel your Freedom show (mixed muziek).

 

Het Rembrandtplein is het kloppend hart van de Gay Pride: alle hoeken wijzen naar andere straatparty’s: de travo-happening bij de Lellebel aan het begin van de Utrechtsestraat, het Vivelavie vrouwenfeest in de Amstelstraat/Paardenstraat, verderop Lovepride op het Stoperaplein (op zaterdag en zondag) en het traditionele podium bij de brug over de Amstel aan het eind van de Halvemaansteeg (dat sinds een aantal jaren moet fungeren als doorgangsstraatje, dus hier geen podia en buitentaps). En niet te vergeten de Reguliersdwarsstraat, al is daar alle sluitingsellende  nog maar weinig over van de roemruchte homoreputatie. Deze dagen zijn alle homotenten héél even ‘gewoon’ open.

Lees ook:Pride Amsterdam 2016: de straatfeesten
Lees ook:Straatfeesten tijdens Canal Parade 2011
Lees ook:EuroPride Rome 2011
Lees ook:Copenhagen Gay Pride
Lees ook:Amsterdam Gay Pride feesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>