Gay Pride met roze openluchtbioscoop

Net als voorgaande jaren wordt de Nieuwmarkt tijdens Amsterdam Gay Pride omgetoverd tot een roze openluchtbioscoop. Woensdag 4 en donderdag 5 augustus staan een groot scherm en tribunes op het plein opgesteld. De films beginnen om 21.30 uur en de toegang is gratis. Voor de hoofdfilm begint, worden korte Europese en Afrikaanse films vertoond. Woensdag is de hoofdfilm een ‘herenfilm’: ‘I Love You, Phillip Morris’, donderdag ligt de focus op de dames, met als hoofdfilm ‘And Then Came Lola’.

 

I Love You, Phillip Morris’ is geschreven en geregisseerd door John Requa en Glenn Finarra. De hoofdpersoon Steven Russel lijdt een doorsnee leven als lokale politieagent: hij is getrouwd met zijn vrouw Debbie en speelt orgel in de plaatselijke kerk. Door een ernstig auto-ongeluk krijgt hij een openbaring: hij is homo en gaat het maximale uit zijn leven halen. Een nieuwe buitenissige levensstijl kost veel geld: hij gaat frauderen en oplichten en belandt in de gevangenis. Daar ontmoet hij de liefde van zijn leven: Phillip Morris. Jim Carrey speelt Russel, Ewan McGregor speelt Morris.

 

And Then Came Lola’ is geschreven en geregisseerd door M. Siler en E. Seidler. Lola is een getalenteerde, maar snel afgeleide fotografe. Ze kan succes hebben op het gebied van werk en liefde, maar dan moet ze wel op tijd op een cruciale meeting komen bij haar nieuwe vriendin en een klant. Zoals gewoonlijk is ze te laat; met haar vriendin en haar baan op het spel heeft ze drie kansen om het goed te maken. In een wanhopige race tegen de klok door de straten van San Francisco, gestalked door ex-vriendinnen en wanna-be-lovers, probeert Lola op tijd te zijn.

Lees ook:Homofilms op openluchtfestival Sloterplas
Lees ook:Drentse film ‘Anders’ – over transgendergevoelens
Lees ook:Stereotype: The first and ultimate Gay Eurovision Song EVER
Lees ook:Twee Golden Globes voor ‘Transparent’, tv-serie over gezin met transvader
Lees ook:Ellen DeGeneres trouwt met De Rossi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>