Grey Pride – Gay Pride voor roze ouderen

Zaterdag 31 juli 2010 is de aftrap van Grey Pride, Amsterdam Gay Pride voor roze ouderen, georganiseerd door Mokum Roze en het Consortium 50+ Nederland (COC, Schorer, Movisie en ANBO-Roze). Bij zeven zorginstellingen wordt vanaf 31 juli een roze sleutel doorgegeven: een Roze Loper, het symbool voor homovriendelijk beleid in de zorg.

 

Een weeklang krijgt iedere dag een roze rand. Zo is er donderdag 5 augustus in het Paleis van de Weemoed aan de Oudezijds Voorburgwal 15  de verkiezing van Miss en Mister Grey Pride, de dag erop een Roze Ouderen Brunch in Grnd Café Zink (Marnixbad), roze levensverhalen en dansdemonstraties op zondag 8 augustus in de Vondelstede en als klap op de vuurpijl een eigen Grey boot tijdens de Canal Parade op zaterdag 7 augustus. Er zijn vijftig plekken op de boot beschikbaar; thema is de Roze Loper. Programma: zie website. COC Amsterdam wil dat meer Amsterdamse zorgcentra dit jaar ‘rijp voor een Roze Loper zijn’, kortom: homovriendelijk beleid gaan bevorderen.

Lees ook:Grey Pride – Amsterdam Gay Pride voor LHBT’s met wat meer rimpels
Lees ook:Geer en Goor samen op Roze 50+ boot tijdens Canal Parade
Lees ook:Europride 2016: Senior Pride Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Gay Pride: Senior Pride
Lees ook:Mogelijk Joodse boot op Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>