Amsterdam Gay Pride 2010

Donderdag 5 tot en met zondag 8 augustus 2010 vindt de 15e editie plaats van de Amsterdam Gay Pride. Hoogtepunt is traditiegetrouw de Canal Parade op zaterdag 7 augustus. De tocht vertrekt om 14.00 uur vanuit het Westerdok en vaart over de hele Prinsengracht, de Amstel, Oudeschans naar het Oosterdok; de laatste boten vertrekken rond 17.00 uur. De grachtentocht is uitgegroeid tot één van de grootste jaarlijkse publiektrekkers in de hoofdstad, na Koninginnedag en de Uitmarkt. Thema dit jaar is Europa: de Canal Parade wordt geopend door een spectaculaire Europe Pride-boot met een orkest dat het Europese volkslied speelt.

 

Donderdag 5 augustus lanceert Dries Roelvink in gele zwemslip zijn nieuw single ‘Alleen door jou’ op het openingsfeest ‘Cruising’: om 20.00 uur start de feestweek met 450 genodigden op een boot achter het Central Station. ProGay voorzitter Frank van Dalen opent de week met een champagnedoop, bijgestaan door kandidaten van de Mr. Gay verkiezing. Kaarten kosten € 25,= euro en zijn online verkrijgbaar. BNN’ers Coen en Sander presenteren vrijdagmiddag 6 augustus op het Rembrandtplein op 3FM de ontknoping van de Homo Top-100. Zaterdag varen ze op de BNN boot mee, dit jaar in oud-Hollandse homosferen, met Danny de Munk, Willeke Alberti en Nick & Simon.

 

In de Reguliersdwarsstraat zijn tijdens de Pride zijn alle homotenten weer heel even open: de April van donderdag 5 tot en met 8 augustus en de Exit van vrijdag 30 juli tot en met 8 augustus. Donderdag 5 augustus opent de nieuwe gaybar Taboo recht tegenover club Soho. Zondag vindt traditioneel het slotfeest plaats op het Stoperaplein, met optredens en een informatiemarkt. Op deze laatste dag staat het Homomonument in het teken van kinderen tijdens het Roze Kinderfestival, speciaal voor kinderen van roze ouders. De supercruiser Eurodam brengt 7 augustus een slordige 2600 homo’s naar de hoofdstad, tijdens een Baltische gay cruise. De tocht start 29 juli in Kopenhagen en gaat via Tallinn, Sint Petersburg, Helsinki en Stockholm naar Amsterdam. Feesten: klik hier.

Lees ook:Mogelijk Joodse boot op Canal Parade
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2015
Lees ook:Pride Amsterdam 2017: aanmelden voor Canal Parade kan tot 5 februari
Lees ook:Grey Pride – Gay Pride voor roze ouderen
Lees ook:Pride Amsterdam 2016: de straatfeesten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdam Gay Pride 2010

  1. Ingmar

    Helaas was de vertrutting van Amsterdam weer heel duidelijk te merken gisteravond tijdens de GayPride 2010. De buiten taps dienden om uiterlijk 24.00 uur afgesloten te worden, net als de muziek. Met zoveel mensen nog op de been. Maak voor dit soort evenementen (die de stad een positieve bijdrage kunnen brengen) een uitzondering en laat het gewoon nog even twee uur doorgaan. Het zijn maar een aantal nachten per jaar waar heel veel bezoekers en ondernemers het voordeel uit halen en de stad helpt weer wat aan haar imago te doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>