Legendarische travo Romy Haag in Utrecht

De legendarische variétévamp Romy Haag (klik hier voor filmpje) treedt vanmiddag voor het eerst op in Utrecht. De voormalig eigenaresse van een roemruchte nachtclub in Berlijn geldt al decennialang als één van de meest bekende transseksuelen in Europa. Ze groeide op als jongetje in Scheveningen (geboren 1951) en ging na hormonale geslachtsaanpassing  officieel als vrouw (met de achternaam Haag) door het leven. Begin jaren ’70 gold ze met haar roemruchte nachtclub Chez Romy als ‘koningin van het West-Berlijnse nachtleven’.

David Bowie verhuisde speciaal voor haar naar Berlijn, om daar, met Haar als muze, platen op te nemen. Ondanks haar grote naam en faam in Europa, trad ze in eigen land weinig op. Zondag staat ze met haar band in Kultursontag Niemandsland met haar liederenprogramma ‘Wild Side’ (onder andere met werk van David Bowie en Jacques Brel). In de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, vanaf 16.00 uur en een tweede optreden vanaf 17.15 uur. De toegang is gratis.

Lees ook:David Bowie in Berlijn
Lees ook:David Bowie in Eduard Planting Gallery Amsterdam – vanaf 16 juli
Lees ook:Pornogala HustlaBall 2008 in Berlijn
Lees ook:Paasweek: Berlin Leather and Fetish Week
Lees ook:David Bowie postuum genomineerd voor BBC Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>