Biseksuelen Conferentie Holland BiCon

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september 2009 vindt in Villa Lila in Nijmegen de eerste biseksuelen conferentie Holland BiCon plaats. De driedaagse bijeenkomst komt er op initiatief van het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi), met op zaterdag workshops, een gezamenlijk diner er een groot feest met verschillende Dj’s: ‘The Baffling Barbarian Bisexual Ball’ en op zondag een natuurwandeling.

Zoals al was aangekondigd, krijgt het vrouwenblad ‘Zij aan Zij’ op deze avond de Bi-Award 2009 uitgereikt. In Groot-Brittannië bestaat zo’n conferentie al een aantal jaren met succes. LNBi verwacht dat de BiCon veel geïnteresseerden zal trekken uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland. Naast workshops komt er een debat over de rol van biseksualiteit in de Nederlandse, Vlaamse en Duitse samenleving. ‘Homo’s, lesbo’s en transgenders hebben inmiddels ‘wel een bepaalde positie verworven’, aldus LNBi vice-voorzitter Pascal Maas (die enige tijd directeur van COC Nederland was), ‘Maar biseksuelen zijn amper zichtbaar.’ Volgens het LNBi telt ons land minstens 800.000 mensen die zichzelf bi noemen.

Lees ook:Holland BiCon 2013 in Rotterdam
Lees ook:Holland BiCon – Bi: Bekend maakt Bemind
Lees ook:Lesboblad ZijAanZij krijgt Bi-Award 2009
Lees ook:Oproep papers en presentaties voor conferentie Bi-onderzoek
Lees ook:Tentoonstelling Bi in Beeld in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>