Amersfoort heeft eigen jaarlijkse Gay Pride

Groeistad Amersfoort telt zo’n 150.000 inwoners, maar voor de roze medemens was er tot voor kort weinig te beleven. Maar er gloort hoop: er zijn inmiddels twee bescheiden homo en/of homominded kroegen (Fellow en Lapart) en de stad mag volgend jaar Roze Zaterdag organiseren. Amersfoort kan daarmee haar imago oppoetsen: in 1982 werd het evenement in deze stad door raddraaiers danig verpest. Homo’s en lesbo’s werden in elkaar geslagen: sportclub Tijgertje begon kort daarna als roze zelfverdedigingclub en groeide uit tot de club die het nu is. Donderdag 30 juli 2009 vindt voor de zesde keer Gay Pride Amersfoort plaats (2014: klik hier).

 

Tijdens de Gay Games in 1998 werden de zwemwedstrijden in Amersfoort gehouden, met de nodige feesten eromheen in de binnenstad: een hoogsteigen bescheiden Gay Pride was geboren. Dit jaar bestaat de keistad (Amersfoort is beroemd om haar Kei) 750 jaar: ‘Zover is de Gay Pride nog niet, maar we schieten al op!’ juicht de website. Op het horecaplein Hof staan van 20.00 tot 24.00 uur alle horecazaken in het teken van het homofeest, met optredens van onder andere Gordon. Zaterdag vaart Amersfoort als organisator van Roze Zaterdag 2010 met een ‘keiroze’ eigen boot mee tijdens de Canal Parade, met onder andere de burgemeester van de stad.

Lees ook:Roze Jaar Amersfoort van start
Lees ook:Anya Wiersma van Keiroze ontvangt award
Lees ook:Amersfoort wil Roze Zaterdag 2010
Lees ook:Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort
Lees ook:Gaypride Amersfoort 2014

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amersfoort heeft eigen jaarlijkse Gay Pride

  1. Pingback: Roze Jaar Amersfoort van start | Gay

  2. ajb

    lees (hetero pride) 5% gay rest hetero

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>