Toch geen militairen in uniform op Gay Pride

Dinsdag stemde een meerderheid van de Tweede Kamer nog vóór: militairen mogen in uniform deelnemen aan de Gay Pride. Maar staatssecretaris De Vries van Defensie houdt zijn poot stijf. Hij presenteerde vanmiddag een actieplan Diversiteit Defensie aan de Tweede Kamer: defensie blijft afwezig op homo manifestaties, zolang die ‘te extravagant of te uitbundig zijn’. Afgelopen zomer haalde hij zich ook al de woede van de oppositie op de hals, door te verbieden dat militairen in uniform deelnamen aan de Canal Parade. De Vries vond een uitbundig botenfeest niet passen bij de waardigheid van het uniform.

Defensie neemt een aantal maatregelen om het homobeleid bij de krijgsmacht te versterken. Dat is overigens geen nouveauté: die stonden al in een homonota van minister Plasterk. Zo komt er een folder over homo’s en gaat het ministerie van Defensie volgend jaar onderzoeken hoe het gesteld is met acceptatie van homo’s en lesbo’s binnen de krijgsmacht.

Lees ook:Militairen mogen in uniform naar Gay Pride
Lees ook:Leger in uniform verboden op Canal Parade
Lees ook:Militairen mogen in uniform in Canal Parade meevaren
Lees ook:Militairen op Canal Parade platvloers
Lees ook:Militairen mogen meevaren in Canal Parade

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Toch geen militairen in uniform op Gay Pride

  1. Pingback: Militairen mogen in uniform naar Gay Pride | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>