Europees Hof veroordeelt Russische ‘homopropaganda-wet’

De Russische ‘homopropaganda-wet‘ is discriminerend en kan aanzetten tot homofobie. Dat oordeelt het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg. Volgens de rechters heeft Rusland drie homorechtenactivisten gediscrimineerd. De drie kregen een boete, omdat ze op straat tegen de wet hadden geprotesteerd.

Daarop stapten de drie activisten naar het Europese Hof. De rechters oordeelden dat de wet weliswaar jongeren beschermt, maar in strijd is met het verbod op discriminatie en de vrijheid van meningsuiting. Vooroordelen worden door de wet versterkt en de wet ‘dient geen publiek belang’, aldus de rechters. De wet werd in 2013 aangenomen: ‘promotie’ van ‘niet-traditionele seksuele relaties’ bij mensen onder de 18 is verboden.

Lees ook:Rechter Maleisië heft verbod op ‘cross-dressing’ op
Lees ook:Homo’s Florida mogen kinderen adopteren
Lees ook:Homo’s ook in antidiscriminatie richtlijn EU
Lees ook:Verbod op homohuwelijk ook in Indiana en Wisconsin van de baan
Lees ook:Hongarije verbiedt Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>