Nigeria pakt 53 vermeende homomannen op

Op 15 april heeft de politie in Nigeria 53 mannen opgepakt op verdenking van homoseksualiteit. In de noordelijke stad Zaria zou een medewerker van een hotel de politie hebben getipt dat er eer homohuwelijk zou worden voltrokken. Toen de politie binnenkwam, vierden 53 mannen feest en werden meegenomen. Voor de rechtbank verklaarden de verdachten dat ze een verjaardag vierden.

Nigeria is niet bepaald een homovriendelijk land. Al de verdachten schuldig worden bevonden, kunnen ze 14 jaar celstraf krijgen, in delen van Nigeria waar de sharia-wetgeving wordt gehanteerd zelfs de doodstraf.

Lees ook:Twaalf Nigerianen gearresteerd vanwege ‘homohuwelijk’
Lees ook:Homoseks: 7000 zweepslagen
Lees ook:Maleisië zet 16 transvrouwen achter de tralies
Lees ook:Nigeria: 21 studenten opgepakt voor homoseksualiteit
Lees ook:Homopaar Malawi krijgt 14 jaar dwangarbeid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>