North Carolina trekt omstreden ‘transgender-wc-wet’ in

De Amerikaanse staat North Carolina trekt de omstreden ‘wc-wet‘ in, die transgenders moest dwingen gebruik te maken van het publieke toilet dat in hun paspoort staat. De wet leidde vorig jaar tot veel kritiek: zo zagen grote bedrijven af van congressen en nieuwe vestigingen, iets dat de staat de komende jaren miljarden dollars zou hebben gekost. Ook zegden meerdere grote artiesten uit protest ¬†geplande concerten in North Carolina af.

Donderdag moet in de Senaat worden gestemd ober het bekrachtigen van de wet, die de vorige gouverneur vorig jaar ondertekende. Daarvoor bereikte de Senaat een voorlopig compromis met de nieuwgekozen gouverneur, een Democraat. De omstreden House Bill 2-wet zou ook LHBT’s het recht ontnemen om naar de rechter te stappen als ze op de werkvloer worden gepest of achtergesteld.

Lees ook:North-Carolina jaagt er een anti-homowet doorheen om lokaal beleid te overrulen
Lees ook:Mississippi: anti-homowet in derde Amerikaanse staat
Lees ook:Obama wil dat North-Carolina en Mississippi anti-homowet ongedaan maken
Lees ook:North-Carolina dreigt miljoenen overheidssteun mis te lopen vanwege anti-homowet
Lees ook:North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>