LHBT’s op de vlucht voor IS kunnen niet langer de VS in

LHBT-vluchtelingen die zijn gevlucht voor de terreurorganisatie IS, kunnen niet langer de Verenigde Staten in, ‘dankzij’ een executive order die Trump deze week ondertekende. In de VS kan een president dergelijke decreten uitvaardigen, die niet eerst door de Senaat moeten worden goedgekeurd. Het was één van zijn verkiezingsbeloftes die hij direct na zijn aantreden inwilligt: het ‘bewerken’ van het US Refugee Admission Programm.

Het decreet maakt het asielzoekers extra ingewikkeld om de VS binnen te kunnen komen en zich er te kunnen settelen. Naar verwachting ondertekent Trump ook een decreet waardoor vluchtelingen uit Irak, Iran, Syrië, Libië, Somalië, Soedan en Jemen kunnen worden geweigerd. LGBT-mensenrechtengroepen zijn bang dat het duizenden roze vluchtelingen zal treffen, die uit Syrië en Irak zijn weggevlucht, om uit handen van IS te blijven, die LHBT’s actief opspoort en executeert.

Lees ook:In Alphense noodopvang bedreigde LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:LHBT-vluchtelingen in opvangcentrum Alphen in hongerstaking
Lees ook:IS gooit 15-jarige tiener van het dak omdat hij homo zou zijn
Lees ook:Geert Wilders naar homofeest tijdens Republikeinse Conventie
Lees ook:Decreet Trump: transgenders scholen VS terug bij af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>