North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht

In de Amerikaanse staat North Carolina blijft de ‘toiletwet’ van kracht: de wet die transgenders verplicht gebruik te maken van de openbare wc voor het geslacht dat in hun paspoort staat. De nieuwe Democratische gouverneur Roy Cooper vocht de wet eerder deze week aan bij de rechter, maar haalde bakzeil. In maart jasten de Republikeinen er in North Carolina een anti-homowet doorheen – House Bill 2, die alle non-discriminatiewetten overrulede.

Daarop annuleerden sportorganisaties en artiesten als Bruce Springsteen en Brian Adams hun geplande activiteiten in deze staat. Het debat over transgenderrechten in de Verenigde Staten spitst zich toe op wc-bezoekjes. President Obama bepaalde dat leerlingen zelf mogen kiezen welk toilet ze gebruiken, maar bijna de helft van de Amerikaanse staten ging daartegen in beroep.

Lees ook:Bruce Springsteen cancelt show in North-Carolina vanwege anti-homowet
Lees ook:VS: College Sport cancelt topwedstrijden in North-Carlina vanwege LHBT-homowet
Lees ook:Brian Adams zegt concert in Missisippi af vanwege anti-homowet
Lees ook:Ook Pearl Jam zegt concert North-Carolina af vanwege anti-homowet
Lees ook:North Carolina trekt omstreden ‘transgender-wc-wet’ in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>