VS: College Sport cancelt topwedstrijden in North-Carlina vanwege LHBT-homowet

Het Amerikaanse College Sport, een Amerikaans fenomeen met topsport gesponsord door onder meer hogescholen, cancelt grote wedstrijden in de staat North-Carolina, vanwege de anti-LHBT-wet. De National Collegiate Athletic Association (NCAA) liet maandag weten in het seizoen 2016-17 zeven belangrijke wedstrijden te cancelen.

Een aantal artiesten gingen de sport voor, onder wie Ringo Star, Bruce Springsteen en Pearl Jam. Men’s college basketball neemt een belangrijke plaats in North-Carolina: in deze staat werden meer basketbal toernooien gehouden dan in welke staan dan ook, aldus de NCAA. Volgens experts kan het besluit economische gevolgen voor de staat hebben. Naast basketball betreft het besluit voetbal, lacrosse, tennis, baseball en golf, maar niet American football.

Lees ook:Homofobe Republikein trad vroeger op in drag
Lees ook:Obama wil dat North-Carolina en Mississippi anti-homowet ongedaan maken
Lees ook:North-Carolina dreigt miljoenen overheidssteun mis te lopen vanwege anti-homowet
Lees ook:Mississippi: anti-homowet in derde Amerikaanse staat
Lees ook:‘Gays for Trump Campaign’ spreekt zich uit tegen transgender-rechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>