Vrijdag 17 juni: start Midzomergracht Festival Utrecht

IMG_20160918_170000Vrijdag 17 juni begint in de stad Utrecht de 20e editie van het Midzomergracht Festival. Ieder jaar organiseert Stichting De Overkant in het centrum ‘een multidisciplinair, laagdrempelig evenement dat seksuele- en genderdiversiteit viert’, met een programma vol feesten, lezingen, sport en cultuur. ’Midzomergracht’ refereert aan de Oudegracht, kloppend hart van het festival, en midzomernacht, 21 juni.

Het festival wordt vrijdag vanaf 12.30 uur ingeluid met het spelen van vijftien homohits vanaf de Domtoren. Eerder sit jaar bracht de Dom een muzikale hommage aan de overleden popsterren David Bowie en Prince. Op het Domplein wordt vrijdag om 19.00 uur een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van het bloedbad in Orlando te herdenken. Om 20.00 uur op het Stadhuisplein het openingsfeest Gracht&Nacht los, ook na een minuut stilte.  Zaterdag organiseert Bodytalk 70′s, 80′s and 90′s Night. Zaterdag 25 juni vindt PANNDORA plaats, het grootste PANN-feest van het jaar, op drie locaties: de Winkel van Sinkel (Oudegracht 158), BASIS (Oudegracht a/d Werf 97) en Club Poema (Drieharingenstraat 22). Zondag 28 juni kleur het Griftpark voor de derde keer roze tijdens de Parkdag, de feestelijke afsluiting van het festival, van 13.00 tot 21.00 uur.

Lees ook:Midzomergracht Festival 2017 in Utrecht
Lees ook:Midzomergracht Festival 2015 in Utrecht
Lees ook:Midzomergracht Festival 2014 in Utrecht
Lees ook:MidZomerGracht Festival Utrecht
Lees ook:MidZomerGracht Festival 2012 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>