North-Carolina dreigt miljoenen overheidssteun mis te lopen vanwege anti-homowet

De autoriteiten van de Amerikaanse staat North-Carolina zouden zich misschien nog eens moeten bedenken of ze er goed aan hebben gedaan er met een noodgang een anti-homowet doorheen te jagen die liberaal lokaal beleid overrulet. Grote tech-bedrijven protesteren ertegen, de filmindustrie wil de staat mijden en nu dreigt North-Carolina ook miljoenen aan overheidssteun mis te lopen.

De federale overheid in Washington roert zich: de Obama Administration bekijkt of de staat nog wel recht heeft op miljoenen dollars voor scholen, wegen en woningen. Wegvallen van staatssteun zou de staat grote financiële problemen kunnen bezorgen en dat (en alleen al ermee dreigen) kan de druk op de staat opvoeren om de wet ongedaan te maken. We zullen zien …

Lees ook:North Carolina trekt omstreden ‘transgender-wc-wet’ in
Lees ook:Obama wil dat North-Carolina en Mississippi anti-homowet ongedaan maken
Lees ook:North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht
Lees ook:Mississippi: anti-homowet in derde Amerikaanse staat
Lees ook:Ook grote techbedrijven protesteren tegen nieuwe anti-homowet in North-Carolina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>