Homofobie leidt tot meer hiv en aids in Oost-Europa en Centraal-Azië

Homofobie in Oost-Europese en Centraal-Aziatische landen leidt tot meer gevallen van hiv en aids. Deze week vond in Moskou de vijfde Oost-Europese en Centraal-Aziatische Aids Conferentie (EECAAC) plaats, met deelnemers uit vijftig landen: wetenschappers, politici, zorgverleners, professionals op het gebied van gezondheid en activisten.

Aids Fonds directeur Louise van Deth denkt dat groeiende homofobie in dit deel van de wereld het VN-doel – aids in 2030 de wereld uit – in de weg staat. Met name mannen die seks hebben met mannen, sekswerkers en drugsgebruikers worden door hiv getroffen, vooral in dit deel van de wereld: juist in Oost-Europa en Centraal-Azië groeit het aantal nieuwe gevallen van hiv. Stigma, sociale uitsluiting en discriminerende wetgeving maken deze risicogroepen extra kwetsbaar voor hiv.

Lees ook:Recordaantal nieuwe hiv-gevallen in Europa
Lees ook:STOP AIDS NOW! steekt 10 duizend kaarsjes aan om de aidsdoden in de wereld te herdenken
Lees ook:Aidsorganisaties verbijsterd over stoppen aidsprogramma’s
Lees ook:Louise van Deth nieuwe directeur van Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland
Lees ook:Veel soa’s onder mannelijke sekswerkers Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>