North-Carolina jaagt er een anti-homowet doorheen om lokaal beleid te overrulen

Twee weken nadat de Republikeinen in de Amerikaanse staat Missouri er een anti-homowet doorheen joegen, die het mogelijk maakt LGBT’s te discrimineren, hebben partijgenoten in North-Carolina met dezelfde haast een wet aangenomen die alle lokale non-dicriminatiewetten in de staat overrulen. House Bill 2 kwam er als reactie op in de stad Charlotte ingevoerde maatregel.

Zo konden transgenders in de grootste stad van North-Carolina voortaan naar de wc die ze bij hun genderidenteit vonden passen. Tegenstanders noemden House Bill 2 wet ‘een spijker verwijderen met een bulldozer’. Tijdens de stemming in de Senaat verlieten alle Democraten uit protest de zaal, omdat ze geen deel wilden uitmaken van ‘deze schertsvertoning’, zoals de fractieleider van de Democraten het debat noemde. Daardoor kon de wet er door de overgebleven Republikeinen unaniem doorheen gejaagd worden. Kort daarna ondertekende de – eveneens republikeinse – gouverneur van de staat de wet.

Lees ook:North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht
Lees ook:‘Gays for Trump Campaign’ spreekt zich uit tegen transgender-rechten
Lees ook:Mississippi: anti-homowet in derde Amerikaanse staat
Lees ook:North Carolina trekt omstreden ‘transgender-wc-wet’ in
Lees ook:North-Carolina dreigt miljoenen overheidssteun mis te lopen vanwege anti-homowet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>