COC-prijs voor Leo Schenk en Amsterdam Gay Pride

Tijdens het nieuwjaarsfeest van COC Nederland, ‘True Colors‘ in Paradiso Amsterdam, hebben Stichting Amsterdam Gay Pride en Leo Schenk zondag 24 januari de Bob Angelo Penning gekregen. COC-voorzitter Tanja Ineke reikte de penningen uit in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De Gay Pride krijgt de penning voor haar ‘unieke bijdrage aan de zichtbaarheid van LHBT’s. Want zonder zichtbaarheid geen acceptatie.’

Leo Schenk krijgt de prijs voor zijn ‘voorbeeldige inzet voor homomannen en anderen met hiv. Met ongekende energie en een reeks aan initiatieven zet Schenk zich al 25 jaar in tegen stigma en voor (zelf)acceptatie.’ Daarmee heeft hij veel mensen geraakt en levens ten goede veranderd’, aldus het COC.

De Bob Angelo Penning werd in 1991 door het COC in het leven geroepen om mensen en instanties te eren die veel hebben betekend voor de LHBT-gemeenschap in ons land. De penning draagt de schuilnaam van Niek Engelschman (1913-1988), de oprichter en eerste voorzitter van het COC, in een tijd dat homoseksualiteit nog verboden was. Eerdere winnaars waren onder meer Paul de Leeuw, Hans van Manen, Erwin Olaf, Joke Swiebel, Boris Dittrich en Arie Boomsma.

Lees ook:Bob Angelo Penning voor André van Duin en Miriam van der Have
Lees ook:COC – True Colors, 22 januari in Paradiso Amsterdam
Lees ook:COC: True Colors 2016 op zondag 24 januari in Paradiso Amsterdam
Lees ook:COC Nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl: True Colors
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie COC Nederland met Bob Angelo Penning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>