Nepalees paspoort zonder geslacht

Nepal geeft een paspoort zonder geslacht uit, waarbij niet de letter M (male) of F (female), maar O (other) als geslachtsaanduiding is vermeld. Voor zo’n paspoort moet de aanvrager een bewijs van burgerschap voorleggen waarop bij ‘geslacht’ ook ‘anders’ staat ingevuld. Dat kan in Nepal sinds 2011 voor identiteitskaarten en nu dus ook voor paspoorten.

Tot nu toe wordt ‘het derde geslacht’ op de een of andere manier wettelijk erkend in Australië, Nieuw-Zeeland, Bangladesh, India, Pakistan, Nepal, Thailand en Duitsland. COC Nederland en TNN (Transgender Netwerk Nederland)  willen dat in ons land geslachtsregistratie op officiële documenten wordt geschrapt.

Lees ook:Amsterdam schaft geslachtsregistratie in gemeenteformulieren af
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Ierland vereenvoudigt geslachtsregistratie
Lees ook:Lesbisch Australisch koppel kan dankzij crowdfunding trouwen in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Nieuwe transgenderwet: ‘eindelijk zeggenschap over eigen geslacht’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>