Obama uit kritiek in Kenia wegens gebrek aan homorechten

De Amerikaanse president  Obama heeft tijdens zijn bezoek aan Kenia kritiek geuit over het uitblijven van homorechten. Het was even de vraag of hij het zou doen, – met name uit de religieuze hoek was erop aangedrongen er niet over te beginnen. De Keniaanse president Kenyatta vindt homorechten in zijn land echter ‘geen thema’.

Obama vergeleek discriminatie van homo’s met racisme. Op een persconferentie in Nairobi zei hij zich ‘als afro-Amerikaan er pijnlijk bewust van te zijn wat er gebeurt als mensen verschillend behandeld worden.’ Obama sneed ook corruptie aan: in zijn ogen de grootste hindernis voor de verdere ontwikkeling van Kenia. Vorig jaar stond het Afrikaanse land op de corruptie-index op plaats 145 van de 175 onderzochte landen.

Lees ook:Kaart Obama homorechten aan tijdens bezoek aan Kenia?
Lees ook:Obama schrijft geschiedenis met noemen homorechten
Lees ook:Homolobby in Vaticaan
Lees ook:Obama pleit voor gelijke homorechten in speech Berlijn
Lees ook:Koninginnedagsfeertje in Washington

1 Reacties // Reageer

One thought on “Obama uit kritiek in Kenia wegens gebrek aan homorechten

  1. Coos

    En dan de reactie van de president: “homorechten zijn bij onze bevolking niet aan de orde”. De LGBT-gemeenschap behoort dus niet tot de bevolking. Gelukkig woon ik in België…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>