Homo in Jamaica door menigte dood gestenigd

Er is een video opgedoken waarop te zien is hoe een Jamaicaanse jongeman op straat dood wordt gestenigd, omdat hij homoseksueel zou zijn. De video stond korte tijd op YouTube, maar was te gruwelijk om te zien en werd al gauw verwijderd. Een Jamaicaanse homorechtenactivist die in New York woont, heeft de video op zijn blog geplaatst. Hij schreef er onder meer bij: ‘Tranen van woede sprongen in mijn ogen.’

‘Veel mensen denken dat alle hoop op tolerantie en respect voor LHBT’s in Jamaica is verdwenen’, vervolgt hij. ‘Angst waart door de hele gemeenschap rond.’  Op de video zou te zien zijn hoe het slachtoffers bewegingloos in een plas bloed ligt. Daarnaast zouden anti-homoleuzen vanuit de menigte te horen zijn. De gruweldaad zou een paar weken geleden in Montego Bay  zijn gepleegd. Het Caribische eiland is berucht vanwege haar homohaat.

Lees ook:VICE NEWS brengt de toenemende homofobie op Jamaica in beeld
Lees ook:Eerste Gay Pride in Jamaica
Lees ook:Man Booker Prize voor het eerst gewonnen door Jamaicaanse homo
Lees ook:Nieuwe video van Lady Gaga: Judas
Lees ook:Jamaicaanse LHBTI’s krijgen eenvoudiger asiel in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>