Poetin wil homoseksuele VN-stafleden rechten ontnemen

Poetin heeft zijn pijlen gericht op de roze medemens binnen de Verenigde Naties (VN). De Russische president wil hun rechten als stafleden van de VN afnemen en zoekt naar steun bij andere landen waar de LHBT’s weinig te zoeken hebben. AllOut begon een petitie: ‘dring er bij je ministerie van Buitenlandse Zaken op aan dat ze zich inzetten voor gelijke rechten (voor het te laat is)’. Update: het Russische voorstel is door de VN afgewezen.

Sins de anti-homowet in 2013 in Rusland inging, zijn er meer dan 300 anti-homo-aanvallen gemeld: tien keer zoveel als daarvoor. Russische benden jagen op mensen die zij als homoseksueel bestempelen. Na een debat van een jaar bood de VN secretaris-generaal Ban Ki-moon alle stafleden van de VN aan om hun partnerschap te legaliseren. Of ze nou lesbisch, homo- of hetero zijn: álle VN-stafleden over de hele wereld, ook in veel van de 76 landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Poetin hoopt hieraan met de hulp van andere homofobe staten een eind te maken en insiders vrezen dat hij op genoeg steun kan rekenen.

‘Met elkaar hebben we veel in Rusland voor mekaar gekregen’, aldus AllOut. ‘De anti-homowet stond in de schijnwerpers, door een wereldwijde petitie, een videoboodschap en protesten in 34 steden in 21 landen. Tijdens de Winterspelen in Sochi wisten we de Britse premier zover te krijgen om het onderwerp met Poetin te bespreken en staatshoofden van Duitsland, de VS, Frankrijk en de UK kwamen niet naar de officiële opening. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de Olympische regels zelfs gewijzigd om roze atleten te beschermen.

 

Lees ook:VN blokkeert poging Rusland om rechten af te pakken van homo stafleden
Lees ook:Game creërt een ‘gay Poetin’
Lees ook:Cohen hangt homovlag halfstok als Poetin komt
Lees ook:Wit-Rusland werkt aan zelfde anti-homowet als in Rusland
Lees ook:Anti-homowet Rusland belemmert strijd tegen hiv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>