Westen huilt krokodillentranen om dood koning homofobe Saoedi-Arabië

Koning Abdullah van Saoedi-Arabië is overleden. Volgens islamitisch gebruik is hij vandaag al begraven. Westerse topfunctionarissen konden er niet op tijd bij aanwezig zijn, maar verdrongen elkaar met het uitspreken van condoleances en lovende woorden. De vrouw en de roze medemens hebben het nakijken: de overleden koning van het aartsconservatieve land had weinig met hen op.

Homo’s kunnen door steniging worden gedood en vrouwen missen ook rechten die in het westen vanzelfsprekend zijn. Ze mochten voor het eerst wel deelnemen aan de Olympische Spelen en mochten stemmen, maar zelfstandig achter het stuur kruipen is nog steeds taboe. Het halfstok hangen van vlaggen in westerse hoofdsteden werd door vrouwen en HLBT’s dan ook met lede ogen bekeken.

Lees ook:Nieuw-Zeelandse sporter komt op voor homo’s in Sotsji
Lees ook:Eerste transman in Olympisch team VS in commercial Nike
Lees ook:Tweede roze aanzoek tijdens Olympische Spelen
Lees ook:Deelname ‘Team Orange’ aan Sydney Mardi Gras parade 2017
Lees ook:Homo opgepakt bij Olympische fakkel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>