Roze protestrun ‘Run for Love’ Taiwan

Afgelopen zaterdag hebben in Taiwan meer dan 3500 mensen meegelopen tijdens ‘Run for Love‘, een roze protestrun door de hoofdstad Taipei. Met een regenboogshawl als attribuut vroegen ze aandacht voor genderdiversiteit, antidiscriminatie en gelijke rechten voor LHBT’s. Taiwan geldt op roze gebied als een van de meest open landen in Azië. 

Koppels van hetzelfde geslacht kunnen er evenwel nog niet met elkaar trouwen of hun partnerschap laten registreren. In 2003 sneuvelde een wetsvoorstel daartoe nog voordat het in stemming kon worden gebracht. In december vorig jaar gingen tienduizenden Taiwanezen de straat op om tegen het ‘homohuwelijk’ te protesten.

Lees ook:Partnerschapsregistratie komt eraan in Ecuador
Lees ook:Partnerregistratie voor homo’s en lesbiennes op Aruba
Lees ook:Tienduizenden protesteren in Taiwan tegen homohuwelijk
Lees ook:Oostenrijk: nieuwe regering buigt zich opnieuw over ‘homohuwelijk’
Lees ook:Britse petitie voor homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>