KNVB en FIFA sluiten Verdrag van Amsterdam tegen discriminatie in het voetbal

De voetbalbond KNVB bestaat 125 jaar en viert dat onder meer met de seminar ‘Doorbreek het glazen plafond‘ op vrijdag 12 december in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De KNVB gaat daar samen met de Europese voetbalbond FIFA afspraken vastleggen in het Verdrag van Amsterdam: voetbal tegen racisme (FARE).

Een van de onderwerpen die vrijdag wordt ter tafel komen, is de belemmering die LHBT’s in het voetbal tegenkomen. De jarige KNVB ‘wil iets teruggeven aan de sport: een structurele aanpak van discriminatie’, aldus bondsvoorzitter Michael van Praag. ‘Want de KNVB blijft herhalen: voetbal is voor iedereen. En iedereen in het voetbal moet dezelfde kansen hebben.’  UEFA-voorzitter Michel Platini komt ervoor naar de hoofdstad. Het seminar is alleen voor genodigden.

Lees ook:KNVB presenteert actieplan voor homoacceptatie
Lees ook:Voetbalboot op de Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Minister opent homo-voetbaltoernooi op Roze Zaterdag
Lees ook:Michael van Praag krijgt de Jillis Bruggeman Penning
Lees ook:‘Kracht van sport inzetten om homofobe voetbalcultuur aan te pakken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>