Wereld Aids Dag 2014

Maandag 1 december is het Wereld Aids Dag en wordt er overal in de wereld extra aandacht besteed aan de strijd tegen aids en opgeroepen tot solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland zijn allerlei activiteiten. De week ervoor wordt gratis op hiv getest tijdens de Europese testweek. Het Amsterdamse OLVG houdt een Twitter-spreekuur en biedt en met vrijdag 5 december voor iedereen de hiv-sneltest aan. Zaterdag 29 november organiseert Stichting Volle Maan in Carré de jaarlijkse landelijke themadag van en voor mensen met hiv.

Maandag komen honderden professionals bijeen in de Beurs van Berlage voor het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2014.  De nacht ervoor – van zondag op maandag – is het Wereld Aids Nacht en organiseren clubs en poptempels feesten en kunst- en cultuurevenementen. Of op zaterdag, zoals de Amsterdamse Paradiso, op zaterdag 29 november het domein van de 12e editie van Lovedance, met als doel geld in te zamelen voor het Aids Fonds. Maandag leggen BN’ers een mega ‘red ribbon‘ neer op het Museumplein. Ook in Rotterdam zijn verschillende activiteiten. Inmiddels al jarenlang een traditie: de verkoop van ArtBags, om geld in te zamelen voor aidsprojecten in ontwikkelingslanden.

Lees ook:Wereld Aids Dag 2013
Lees ook:Wereld Aids Dag 2011
Lees ook:Wereld Aids Dag 2012
Lees ook:Lovedance – trouwen in Las Vegas stijl in Paradiso
Lees ook:Wereld Aids Dag 2015 – de activiteiten op een rij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>