Riek Stienstra-lezing op 6 november in OBA

Donderdag 6 november verzorgt Judith Schuif de jaarlijkse Riek Stienstra-lezing in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (2015: klik hier). Met als titel: ‘Roze ouderen, zelf een zet!’ bekijkt Schuif de participatiesamenleving vanuit het oogpunt van roze ouderen. Schuif is historicus en werkt als senior adviseur LHBT-emencipatiebeleid bij het landelijk kenniscentrum en adviesbureau Movisie.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van Roze 50+, de organisator van de lezing. Schuif verzorgt de lezing in het kader van de subsidie die Vrienden van Schorer hebben gegeven aan het project ‘Stormachtig door het land’ van de ouderenbond ANBO en het COC, met als thema, roze ouderen. De lezing in Theater van ‘t Woord op de zevende verdieping begint om 16.00 uur. De toegang is gratis.

Riek Stienstra overleed in november 2007. Ze was van 1974 tot 2002 directeur van Schorer die ze van kleine hulpverleningsinstelling tot één van de grootste organisaties in Europa, die gezondheid en welzijn van homo’s en lesbo’s bevorderde. Helaas ging Schorer in 2012 failliet, maar de stichting Vriendinnen en Vrienden van Schorer bleef bestaan en beheert een fonds waaruit ieder jaar projecten worden gesubsidieerd die bijdragen aan het welzijn van LHBT’s. Een vast onderdeel hiervan is de jaarlijkse Riek Stienstra lezing.

 

Lees ook:Riek Stienstra-lezing 2015 over homoseksualiteit en religie
Lees ook:Lesbo-icoon Riek Stienstra overleden
Lees ook:Exclusief nieuw fonds voor lesbo’s en bi-vrouwen
Lees ook:Schorer Publieksdag 2010
Lees ook:Schorer-lezing 2017 op 10 januari in Leiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>