Hitzlsperger: ‘Uit de kast komen als profvoetballer onmogelijk’

De Duitse oud-profvoetballer Thomas Hitzlsperger (31) heeft in een interview met de Britse krant Metro gezegd dat hij tijdens zijn carrière onmogelijk uit de kast had kunnen komen. In januari haalde hij daarmee het nieuws. Ondanks recente pogingen, zoals de campagne met regenboogveters van Stonewall, denkt hij dat het nog lang zal duren voor een eredivisie-speler openlijk homo kan zijn en door kan blijven spelen.

‘We moeten nu de fundamenten leggen, zodat homoseksuele spelers in de toekomst voor hun geaardheid uit kunnen komen als ze dat willen en worden geaccepteerd. In de ideale wereld zou dat geen probleem moeten zijn, maar in 2014 is het nog steeds een probleem.’  In 1990 kwam Justin Fashanu als eerste Britse profvoetballer uit de kast. Negen jaar daarna pleegde hij op 37-jarige leeftijd zelfmoord.

Lees ook:Geen ruimte voor homofobie in topvoetbal
Lees ook:Ricky Martin verwacht dat profvoetballers eerdaags uit de kast komen
Lees ook:Finse topzwemmer komt uit de kast
Lees ook:Olympische schoonspringer Tom Daley komt uit de kast
Lees ook:Homo’s welkom bij eredivisieclubs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>